Det är enkelt att använda tavlorna med stämningsskapande fotokonst för att förändra känslan i rummet.

Du är långt från ensam om din önskan att vilja ändra färg på hemmets väggar. Människan har alltid prytt sina omgivningar med konst. Här kan du fördjupa dig i de stora konstnärerna och de stora tavlorna genom historien.

Inledning

Att inreda sitt hem är för många människor inte bara en hobby utan en livsstil. Att hitta lämplig dekoration av sina väggar är en stor del av den livsstilen. Tavlor och fotokonst som väggdekoration är en kreativ och modern form av inredning som väcker dina sinnen. Att handla online är ett bekvämt sätt att skapa stor förändring i ditt hem. Näthandel ger dig gott om tid att söka bland olika motiv tills du hittar de som faller dig perfekt i smaken. Helt utan stress.

Tavlor & fotokonst, texttavlor klimatsmart och klimatkompenserat. Hot chili
En helt vanligt chili kan också vara konst. För att illustrera hetta har en rökelsepinne tänts under chilin.

Motiv och tema

Du kan till exempel välja att låta bilderna gå ton i ton med din vägg för att skapa harmoni. Det är också snyggt att använda tavlor med fotokonst för att skapa en fotovägg. Välj då olika motiv i varierande storlekar och häng upp dem i en grupp. Antingen ordnat eller lite slarvigt – helt efter hur du vill ha det. Här är det fint om du låter motiven ha någon form av gemensam nämnare. Exempelvis liknande färg eller objekt som till exempel månen.

Få det att passa

I webbutiken finns flera grupper av tavlor som är samlade till ett tema. Har du en bärbar dator eller pekplatta? Då kan det vara idé att ta upp bilden du funderar på i maximalt format. Sen håller du upp den vid väggen. Då ser du om det passar.

Fotokonst som väggdekoration

Det bästa med fotokonst som väggdekoration är naturligtvis lyftet den ger till hemmet. Den ger också möjligheten att spegla din personlighet i din inredning. Att varje dag titta på motiv som du finner vackra känns dessutom bra för själen. Det är också lätt att förändra efter till exempel årstid eller humör. Du gör det enkelt genom att helt enkelt byta motiv när andan faller på. Du kommer snabbt att upptäcka att det finns en fototavla eller flera som matchar din personliga stil perfekt. Därmed kan du ge ditt hem det där lyftet du känner att du behöver. Känns hemmet lite tråkigt och trist är det kanske dags att hänga lite färg på väggarna. Gärna i form tavlor med fotokonst.

Förmedla upplevelser – kunden i centrum

Vi vill med vår fotokonst förmedla upplevelser. En genuin bild av världen vi lever i. Samtidigt försöker vi skapa olika stämningslägen så att du kan passa in det i ditt eget tema. Hos oss finns alla möjligheter att hitta fotokonst som kompletterar och lyfter just ditt hem. Vår målsättning är att du alltid ska känna att vi har dina behov i centrum. Hittar du inte det du behöver så säg till – vi har enorma bilddatabaser till vårt förfogande.

De flesta av våra verk har en obegränsad upplaga. För dig som vill ha något riktigt unikt, kan under kategorin ”Unikt” välja de fotokonst som endast säljs som numrerade motiv från 1 till 10 eller 1 till 5. Självklart signerade av fotokonstnären.

Miljön i centrum

Våra bilder är printade på kraftigt, miljövänligt papper. Pappret återger färgtonerna och skuggorna på ett naturligt sätt. Solljuset bleker inte pappret. Att vi bara valt fotopapper som medium har med vårt miljötänkande att göra. Läs mer:

Tekniken bakom fotokonsten.

Alla kan ta en bild idag, eller nästan alla. Mobilkamerornas kameror blir allt bättre och får allt högre upplösning. I de flesta fall är en mobilbild fullt tillräcklig för att skapa riktigt snygga tavlor, även om det ibland kan krävas lite mer kraftfulla kameror. I de fallen är det nästan alltid är det mobiltelefonens optik som brister. Men det kan även att ha att göra med storleken på cmos-kretsen. I en mobilkamera måste den hållas så liten som möjligt. En spegelreflexkamera har en betydligt större krets. Därför kan optiken ge ett mindre koncentrerat ljusknippe till kretsen som därmed får rakare strålar vilket höjer kvaliten på bilderna.
Ett exempel kan vara att du tar en bild på en person bredvid en byggnad. Om byggnaden befinner sig mot kanten av en mobilbild är nästan alltid väggarna böjda.

Teorin bakom konsten.

Det som nästan alla människor upplever som njutbart är det gyllene snittet. Gyllene snittet var känt redan av Pythagoras och de gamla grekerna. Genom tiderna, kanske framför allt under renässansen, har man i detta förhållande velat se en norm för den fullkomliga harmonin hos mått och proportioner, inom måleriet, fotokonsten, arkitekturen och bildhuggarkonsten.

Inramad häst
Hästen står med magen ganska nära det gyllene snittet.

För att få tavlor som du själv och andra upplever som konstnärliga bör du alltså studera konsthistorien och hur man bygger upp bilder. Även färger och hur de påverkar oss människor kan vara en bra idé att fundera över.

Färger

Det är vanligt att man tillskriver olika färger egenskaper. Exempelvis som aktiverande eller lugnande, eller ser dem som främjande för sådant som kreativitet, produktivitet eller intellektuell verksamhet. Det finns också föreställningar om att vissa färger på ett eller annat sätt påverkar vårt välbefinnande och hälsa. I de flesta fall finns det dock inga vetenskapliga belägg för att dessa effekter verkligen finns. Det man med ganska stor säkerhet kan säga är att rum med röd-gula färger tycks ha en uppiggande effekt. Rum med blå-gröna färger verkar lugnande. Samtidigt har man funnit att kulörtheten – hur stark färgen är – ofta har en större inverkan än om den röd eller blå. Dessutom har det mycket stor betydelse vilka färger som ses tillsammans. Forskarna ofta mycket noga med att understryka att resultaten har erhållits under kontrollerade laboratiorieförhållanden. De behöver inte vara giltiga i mer komplexa sammanhang.

Fotokonst, bild, foto, konst, texttavla
Färger påverkar oss på olika sätt.