Leveranstider

För att kunna erbjuda ett så brett sortiment som möjligt jobbar vi med flera olika lager, därför kan leveranstiden skilja sig åt mellan olika varor. Leveranstiden anges på respektive produktssida. I de fall då du beställer flera produkter kommer dessa att levereras tillsammans och det är den längsta angivna leveranstiden som gäller.

Till vissa orter i de norra delarna av Norrland samt Gotland kan någon extra dag tillkomma i leveranstid. Alla leveranstider är ungefärliga och leveranstiden under storhelger kan påverkas.

Hemleverans

Vi erbjuder fri frakt. För närvarande via PostNord. Om du så önskar kan du välja till hemeverans men då till en extra kostnad

Leveransinformation

Leverans sker hem till dig eller till närmaste ombud beroende på vikt och volym Beställer du varor från olika varumärken kan flertalet leveranser ske

Leverans till ombud aviseras via sms eller avi

Hemleverans aviseras via telefon 24 timmar innan utleverans

Mer om leverans

Önskar du leverans utanför Sverige kontaktar du kundtjänst 073 382 37 17 för en prisförfrågan gällande frakkostnad.

Notera: Om du kastar förpackningen mister du möjligheten att returnera produkten inom 30 dagar. Det är därför en god idé att du sparar förpackningen i två veckor efter mottagen leverans.

Om leverans sker till ombud kommer du aviseras via sms och/eller avi när din beställning nått ditt närmaste ombud. Vid hemleverans aviseras försändelsen via telefon och/eller pappersavi minst 24 timmar innan leverans.

Vid hemleverans ingår leverans till tomtgräns om du bor i villa, eller port om du bor i lägenhet. Förfarandet är standard hos dagens fraktbolag, men med några vänliga ord brukar speditören ändå vara hjälpsam och bistå dina önskemål. Detta är dock inget vi kan garantera eftersom speditörerna ibland arbetar under stark tidspress.

Kom ihåg…

Att besiktiga din beställning när du tar emot den. Alla skador på emballaget måste noteras både på din och speditörens fraktsedel. Vid skada, kontakta oss inom 4 dagar från det att du har mottagit varorna med bild och skadebeskrivning.

Returpolicy

Du som privatkund har alltid rätt returnera dina vara inom 30 dagar. Vid retur står du som kund för returfrakten och produkten skall vara oanvända och i oförändrat skick, samt originalkartong kvar.

Vid godkänd retur returneras hela produktkostnaden minus returkostnaden. Du kan välja att få en digital fraktsedel till ett självkostnadspris.

Vill du anmäla ett återköp eller ett byte av hempaket, kontakta vår kundservice på tel: 073 382 37 17

Vänligen notera att ångerrätt ej gäller för företag eller organisationer samt vid specialbeställda/skräddarsydda produkter.

Mer om ångerrätt

Vid ånger skall du kontakta oss inom 30 dagar för att returnera produkten i oskadat och oförändrat skick med originalförpackning samt tillhörande emballage. Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka en produkt till oss betalar vi tillbaka ditt köpbelopp senast inom 7 – 14 dagar från att vi mottagit returen. Du ansvarar för risken vid returfrakt. Risken innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under returfrakten. Ångerrätten gäller inte om vi, för din räkning, har specialbeställt/skräddarsytt varan, exempelvis en en fototapet av din egen bild, eller en tavla av din bild.

Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. I de fall du väljer att inte lösa ut dina varor debiterar vi dig en hanteringsavgift.

Produktgarantin täcker alla ursprungliga fel, d.v.s. fabrikationsfel som fanns på produkten vid leverans.

Fabrikationsfel skall konstateras av Bildkonster, varpå du får en fri reparation alternativt en ny produkt.

Produktgarantin gäller inte då vi inte kan hitta något fel på produkten, eller då du har orsakat skadan själv.

Produktgarantin gäller inte heller vid handhavandefel, felinställd produkt eller fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten.

Faktura eller kvittens gäller som garantibevis. Förvara dokumentet varsamt eftersom du behöver visa upp det om du behöver utnyttja garantirätten.

Mer om garanti och reklamationsrätt

Observera att det för företag gäller andra regler för garanti- och reklamationsrätt. Om du vill få mer information om vilka regler som gäller för företag kan du läsa mer om detta under våra fullständiga köpvillkor.

Vid reklamationer, service- och garantiärenden skall du alltid kontakta vår kundtjänst.

Maila oss: shop@bildkonster.se

Ring oss: 073 382 37 17

Skadade varor
Produktionsskada eller fraktskada?

Vi beklagar om du råkat ut för en produktions-, eller fraktskada! Vi kommer göra vårt yttersta för att hantera detta på bästa möjliga sätt. Du är i goda händer och vi ser fram emot att hjälpa dig. Kom ihåg att frakt- och produktionsskador alltid måste anmälas till oss snarast.

Om du har du råkat ut för en fraktskada ska skadan noteras i speditörens och din fraktsedelsamt nedan steg följas. Du måste vara mycket tydlig med att påpeka att varan är transportskadad mot speditören vid leverans. Har detta inte skett skall du ringa speditören, antingen chauffören eller fraktbolaget, så snart som möjligt efter leveransen. Detta ska göras innan den reklameras till oss. Oavsett transportskada skall emballaget alltid sparas för att godkänd reklamation skall kunna ske mot Bildkonster, detta gäller även eventuell fraktpall som varorna kom med.

För att kunna reklamera produktionsskador och fraktskador behöver du återkomma till oss med högupplösta bilder på den skadade varan, bilder på det eventuellt skadade yttre och inre emballaget, samt en tydlig felbeskrivning i punktform. Detta skall göras inom 4 dagar från det att varan mottogs på leveransadressen. Vi har alltid som målsättning att återkomma till dig med ett lösningsförslag inom en arbetsdag från att vi mottagit din skadeanmälan. Skicka informationen till oss på mailadressen shop@bildkonster.se

Vad händer sen?

Vi är flexibla och hittar lösningar på eventuella problem. För oss är det viktigt att vi finner en lösning som passar just dig. Viktigt är då därför att ni följer ovan nämnda steg för att ha rätt till ersättning.

Vad händer om varan ska ersättas?

Om din beställda vara på grund av en frakt- eller produktionsskada ska ersättas kan det komma att den behövs skickas tillbaka i retur till oss. Returfrakten måste alltid bokas i samråd med vår kundtjänst då vi annars inte kan ansvara för returfrakten. Vi behöver då nedanstående information för att kunna hjälpa dig med detta. Informationen skickas in till oss på shop@bildkonster.se

Fullständigt namn på beställaren

Ordernummer

Antal produkter som returneras

Produktnamn på varor som returneras

Totalt antal kollin

Uppskattad vikt (kg) för varje kolli

Längd x bredd x höjd (m) för varje kolli

Info om ev. ytterligare emballage behövs

Felbeskrivning i punktform

Vid misstänkta fraktskador skall du även ange om skadan är noterad i din och/eller speditörens fraktsedel.