Miljön i centrum
Bilden föreställer detalj av en stenmur. Exklusiv fotokonst & bilder skapar stämning i alla rum Köp tavlor & fotokonst, texttavlor klimatsmart och klimatkompenserat. Västervik, Webbutik, Online, Shopping.

Miljön i centrum


Vi vill ha miljön i centrum, tillsammans med våra kunder – ungefär som företagets hjärta. Och redan innan vi startade upp Tavlor Online fattade vi beslutet att alla våra tavlor skulle säljas och levereras på ett så hållbart sätt som möjligt. Men vad betyder det i praktiken då?

Vi har valt bort

Bläcket till våra tavlor – vi köper så stora behållare som möjligt. Men hur gör vi med alla de olika medier som går att skriva ut på. Plexiglas, aluminium, canvas och allt vad det är? Vi har valt bort alla sådana alternativ. Istället använder vi uteslutande papper! Vi ska inte medverka till att smutsa ner jorden när vi alla borde försöka göra den vackrare och renare. Det är så man får tänka när man vill hålla miljön i centrum


Lösningen – Miljön i centrum

Lösningen blev att vi köper in tjänsten att plantera träd. Just nu är det VI-skogen som för varje tavla vi säljer, oavsett storlek, planterar ett träd i östra Afrika. Ett träd är betydligt mycket mer än ett papper såklart, men det vi använder ju bläck och transporter också så det är verkligen inte för mycket. Men ett träd per tavla är ett litet steg på vägen att återställa Jordens lungor. De producerar under sin livstid bra mycket mer syre än lastbilen förbrukar under sin färd från oss till vår kund och det papper som går åt till tavlan är en mycket liten del av ett träd. Slutligen använder vi i så hög utsträcknings som möjligt fraktbolag som håller på och ställa om till fossilfri drift.

Återanvändning är ett bra sätt att ha miljön i centrum

Det här betyder också att vi inte säljer några ramar. Det är inte något vi i dagsläget kan få fram på ett hållbart sätt. Dessutom är ramar något personligt. Om vi skulle sätta igång att massproducera ramar till försäljning vore det helt enkelt inte bra ur miljösynpunkt och därför rekommenderar vi alla våra kunder att gå till närmaste loppis, köpa en gammal ram som passar och sedan beställa en ny tavla till den. Det här gör våra frakter lättare och mindre skrymmande och därmed blir dina tavlor billigare. De papprör som vi skickar tavlan i får du gärna skicka tillbaka till oss om du vill.

Hur mycket papper från ett träd?

Till sist är det många som har undrat hur mycket papper man får från ett träd. Självklart är det svårt att svara exakt på frågan då alla träd är olika stora, men om man utgår från en kubikmeter virke så går det att räkna ut. Och det visar sig att man får ca 200 000 A4 från ett ton virke. Detta i sin tur betyder att man kan utvinna ca 60 600 st från en kubikmeter virke. En stor tall är på ungefär en kubikmeter.